LUCRARILE DE TAIERE LA POMII FRUCTIFERI PDF

Taierea (curatarea) pomilor fructiferi se face in timpul repausului In ceea ce priveste pomii plantati primavara, lucrarile despre care se.

Author: Zolozilkree Ninris
Country: Gambia
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 21 October 2017
Pages: 77
PDF File Size: 12.56 Mb
ePub File Size: 8.22 Mb
ISBN: 113-4-21566-461-8
Downloads: 17195
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dukus

Eu lucrez in fiecare an in germania la o ferma si stropesc meri si pruni de acolo si in numai doua luni efectuam mai multe stropiri ,a ar fi bine sa explicati la ce va referiti cu doua stropiri. Toti acesti daunatori sunt diferiti, au o dezvoltare diferita, au una sau mai multe generatii pe an. Ce trebuie sa fac? Un an nou plin de satisfactii!

Dupa aceasta se fac stropiri cu produse pe baza de hidroxid de cupru ex. Endre in 10 Februarie Pt Beni;Produsul de care intrebati este un insecticid pe baza de ulei sise foloseste impotriva daunatorilor iar celalalt este un fungicid un produs care se foloseste pentru combaterea unor boli 1.

Toate speciile de boli si daunatori au dezvoltat forme de rezistenta pentru perioada de iarna. tajere

Lucrari De Intretinere La Pomii Fructiferi | somindolan

Calendare sunt destule,dar cel mai bine e sa stii bolile si daunatorii,ca sa nu stropesti aiurea. Zona afectata se spala cu lucraarile solutie slaba de sulfat de cupru piatra vanata ,daca nu aveti acasa,orice produs ce contine cupru metalic ex. Acum am un atac si mai mare. Petru in 04 Aprilie as dori si eu calendarul stropirilor si substante recomandate, pentru pomi fructiferii multumesc mult. Va doresc multa sanatate si rabdare pentru a invata si pe cei nestiutori o parte din stiinta dvs.

Se ntreine prin lucrari mecanice combinate. De asemenea, se pot folosi pentru pomii. Solutia pe care v-o recomand este insecticidul Calipso,este bun si pt.

  ELKAY ELUH2816 PDF

Florin Vladu in 18 Februarie Draga Doru si altii, In perioada de repaos vegetativ iarna se aplica stropiri cu insecticide pe baza de ulei oleocarbetox, oleocalux, US1, etc. Salut, De vre-o 2 ani ma chinui cu tratamente care vad ca nu prea re rezultat in livada mea. Tratati pomii prin stropire fina fara ca substanta sa se scurga de pe frunze.

Va rog sa-mi trimiteti calendarul de stropire a pomilor lucrarkle si ce substante se folosesc. Georgyka in 17 August Buna ziua am si eu o problema: Benlate, Punch, Rasumin este de fapt Kasumin, Turda cupral!! Nu as avea pompa de ex. As dori si eu schema stropirilor pentru meri.

In general, lucrarile de intretinere aplicate in primii. Amanunte gasesti pe internet. Un indicator sigur despre existenta afidelor sunt furnicile,care circula pe tulpina si crengile pomilor. fructlferi

Am gasit pomi ructiferi in Anglia singura intrebare ar fi daca sar acomoda si ar creste in Romania. Paduchii de frunza pot fi de culoare neagra sau verde si sunt foarte daunatori.

Astept cu mare interes sa faceti aceste precizari in articolul dumneavoastra. Lastarul central trebuie tinut pe loc prin scurtari puternice, timp de ani, pana poimi cele doua brate au crescut intratat incat se pot uni cu bratele pomului vecin de pe acelasi rand. Tratament pentru a comb. Ma bucur ca v-am gasit,tot ceea ce scrieti este important si folositor. Intreaga gradina e invadata de aceste insecte.

Asi dori si eu calendarul mult ravnit cu toate stropirile la o livada de pomi cu; meri, peri, ciresi, visini, pruni, caisi etc. Williams,contesa de paris,favorita lui klapp,monica.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Celalalt probabil este un soi de iarna care se coace dupa culegere. Ma puteti suna oricand,de L-S. Video Songs p Blu Shikhar. Pot sa mai ajut cu ceva tratamente?

  BRET HARTE THE OUTCASTS OF POKER FLAT PDF

Gentilmente poate cineva sa-mi dea un sfat???. In acest sens Summit Agro a lansat pe piata adjuvantul BackRow, special creat pentru a taere aplicat impreuna cu erbicidele peliculare preemergente.

Stropiri la pomii fructiferi cu sulfat de cupru-spraying. Randurile trebuie sa fie orientate fructkferi directia N-S iar pomii sa fie la cm. La plantare se recomanda 3 x 2 metri. OleodiazolAplaudus super, Oleodiazinon – aceleasi concentr.

Stropiri fundamentale pentru pomii fructiferi

Stiu ca zeama bordeleza are in plus fata de sulfat, var. Cel mai bun calendar sunt cartile,sunt in librarii si costa intre ron,avantajul lor e ca poti sa le intrebi oricand. Endre in 19 Decembrie Pt Nelu;1.

Cartea Pomii fructiferi lucrari de nfiintare si ntretinere a plantatiilor prezinta – seri de lucrari ce trebuie executate la nfiintarea si. Palmeta cu brate orizontale Pomul se scurteaza la 60 cm iar in mai-iunie se aleg trei lastari din care 2 pentru bratele palmetei orientati in sens opus, pe directia randului, iar cel de al treilea pentru prelungirea axului.

Pe toata perioada de vegetatie se aplica stropiri. Se executa pe timp insorit, dar temperatura sa nu depaseasca C. Ce sa inteleg din anuntul dumitale? Se adapteaza perfect la clima noastra! Acum nu stiu cu ce sa-i stropesc si in ce perioada.